6 modalități de a economisi

Când ne gândim la modalitățile de economisire ne gândim că noțiunea este valabilă doar pentru cei cu bani. Banii sunt întotdeauna un subiect sensibil, iar noțiunea de economisire ni se pare ceva de domeniul fantastic. Pe unii dintre noi deschiderea acestui subiect ne face să ne simțim puțin inconfortabil sau ignorăm subiectul, iar alții, spre invidia celor menționați, vorbesc despre bani degajați. Dar banii sunt un necesar în viața și în funcție de noi îi putem lăsa să ne manevreze ei pe noi sau să-i punem pe ei să lucreze pentru noi și să ne aducă ceea ce dorim.

 

Economia și depresia – starea emoțională influențează starea financiară

La prima vedere economia și depresia nu ar avea nimic în comun. Dar dacă ne analizăm puțin ne dăm seama că atunci când suntem triști avem mai multe necesități decât de obicei.

 

Cheltuitor vs Econom

Discuțiile legate de bani pot fi fooarte complicate. Atunci mai bine nu le ai, nu-i așa?! Dar pe urmă dai în niște situații și mai complicate. Noi aveam rar discuțiile, dar și când le aveam rămâneam destul de frustrați și fără răspunsuri prea măgulitoare la problemele pe care le aveam.

 

Să bugetăm

Transformarea financiară totală în 7 pași

Acum un an și jumătate am dat peste cartea lui Dave Ramsey – Transformarea financiară totală și mi-am schimbat modul de a privi banii. De fapt am abordat în sfârșit tema banilor, că nu aveam nici un fel de abordare. Ce bani intrau în casă, aceeași ieșeau. Câteodată ne lungeam mai mult decât ne țineau finanțele pentru a acoperi ieșirile cu prietenii sau ce mici plăceri mai aveam.