Eu şi împletitu'

imi place sa impletesc: este relaxant, rezultatele sunt imediate-termini un rand si inca unul si vezi cum termini un fular.

rick-rack-scarf-425-3

 

poza preluata de aici

 

acum cativa ani, am facut multe fulare pentru prieteni de craciun. unul pe fata unul pe dos, cu un film pe fundal si uite asa gata fularele.

 

intamplator am dat peste http://www.purlbee.com si m’am indragostit de lana lor. aproape ca’mi vine sa ating monitorul, arata atat de spumoasa si de calda. si am descoperit si alte modele interesante. nu ca le’as fi cautat inainte, dar… acum nu mai vreau sa fac doar pe fata si pe dos. nu! acum vreau sa fac Herringbone. vreau infinity! vreau sa aduc moda new york-ului in toata romania!

herringbone-cowl-flat-425

 poza preluata de aici

 

se redefineste impletitul pentru mine. surprinzator, herringbone nu este atat de complicat. fiind mai mult decat incepatoare si neavand rabdare sa citesc instructiunile, am cautat pe youtube cum se face. si cum eu vreau totul sau nimic: ma apuc direct de fularul circular. si ma apuc de vreo 2 ori sa pun ochii, dar nu’mi ajunge firul. pe urma lucrez un rand de 220 de ochi, si pe urma ma uit cum se face circular (aici un tutorial bun), ca sa’mi dau seama ca, de fapt, trebuia sa incep circularul imediat dupa ce am pus ochii pe andrele. si ultimele 3 randuri de mai sus s’au petrecut de’a lungul a 3 saptamani.

 

in ritmul asta, cred ca lista celor cuminti care trebuiau sa primeasca fulare, se va micsora rapid. mai vorbim despre asta in jurul craciunului. pana atunci…sa fiti cuminti!

 

xoxo ramona

Leave a Reply