cand viata iti da lamai, fa lemon curd:D
:)))Prefer sa cumpar lamaiile, decat sa le primesc de la ‘viata’:) Prima data am auzit de orange curd cand am dat de acest tort de ciocolata delicios. si ‘peretele’ de ciocolata este neasteptat de usor de facut. http://www.justlovecookin.com/2011/12/tort-de-ciocolata-cu-orange-curd.html
Pe urma, cautand biscuiti, am dat si de lemon curd pe diferite bloguri. dar cea mai buna reteta de lemon curd, adica cea care mi-a iesit perfect este de pe site-ul joy of baking. Fiind incepatoare, apreciez foarte mult cand toate ingredientele sunt masurate in grame.
Reusita cremei tine de respectarea gramajului. Pe alte bloguri scrie 2 sau 3 lamai, dar unele au mai putin suc, altele mai mult, plus conteaza si cat sunt de acre. si, faptul ca indica sa bati intai foarte bine oule si pe urma sa adaugi restul ingredientelor. Ajuta mult un plus este si videoclipul- asa se poate vedea consistenta cremei. singurul luc.u pe care l’am schimbat a fost ca am pus crema direct pe foc foarte mic. rabdarea mea este limitata ca sa reziste sa faca ceva la bain marie :). cel mai bine este sa folositi un tel din silicon, am observat ca are un gust usor metalic cand foloseam un tel din inox. Crema este absolut un deliciu. Si se poate manca cu orice biscuite sau adauga la orice blat. Si, pusa intr’un borcan cu o fundita sau o eticheta frumoasa, poate fi un cadou apreciat.
sfatul meu: faceti mereu cantitate dubla:)! xoxo ramona