6 modalități de a economisi imediat
Cum să te gândești la modalități de economisire când vă gâdilă nările primăvara? Păsările ciripesc, se luminează mai repede! Deja am chef de ieșit în lume! De petreceri! Vine ziua lui Victor. Să dăm o petrecere! Nu una! Doua!! Pentru că urmează și ziua lui Andrei!
Și după o oră de uitat la paie și farfurii asortate, și baloane și alte lucruri, îmi aduc aminte de ce în ultimii doi ani nu am cumpărat așa ceva! Și de ce nu am mai dat nici un fel de petreceri!
Pentru a plăti datoriile!
Pentru a economisi!
Pentru investiții!
Pentru liniștea pe care ți-o dă un buget.
De câteva vreo 2 ani suntem mai ”prezenți” când cheltuim banii. Asta nu înseamnă că nu ne dorim și marea și sarea în același timp. Așa că m-am gândit unde am putea să tăiem ca să adăugăm la ce contează mai mult pentru noi în acest moment
1. Cablul
Sinceră să fiu cablul l-am tăiat din motive de timp, nu economice – deci a fost acum câțiva ani. Acum se poate găsi pe internet orice informație pe care o dorești. Iar dacă faci un calcul minim ( cel mai ieftin cablu 25 lei x 12 luni= 300 lei) poți economisi o suma bună de bani.
2. Mersul la sala
Una dintre dorințele cele mai des întâlnite este mersul la sală. În luna ianuarie ne facem abonament, pe tot anul, pentru că e cu reducere, ca să constatăm în decembrie că de mai multe ori am fost la terasă la o bere decât la sală. Putem apela la un prieten mai conștiincios care chiar face sport regulat și să organizăm ceva împreună, în fața unui clip pe you tube sau să alergăm în parc. Cel mai ieftin abonament în București 90 leix12 luni= 1,080 lei
3. Revistele
Știu: nu se compară internetul cu faptul că ții o revistă cu pagini lucioase în mână. Dar internetul îți oferă opțiunea să selectezi exact ce dorești să vezi și este mult mai ieftin ( o revistă este circa 10 leix12=120 lei)
4. Poze școală/creșă
La Bia la grădiniță mereu este un motiv de a face o fotografie: crăciun, primăvară, primul ghiocel, paște, sfârșitul anului, începutul anului etc. Am făcut poze la creșă de grup. Super haioasă, nu știu unde este acum! Ideea este că am luat decizia să nu mai facem nici o poză. O filmăm la serbări și ajunge. Eram liniștită sufletești până a venit Bia cu întrebarea: Mami eu când merg să fac poze ca alți copii? Într-o fracțiune de secundă mi s-a strâns sufletul. Dar i-am explicat că putem și noi să facem poze și să alegem fundalul împreună, iar cu banii respectiv să-I economisim ca să mergem la înghețată sau la mare. Ea a înțeles și eu nu am mai avut remușcări.
5. Film in oraș
Eram fani zilei de miercuri cu 2 bilete la preț de unul. Și totuși nu economiseam pentru că dacă tot ieșim hai să o facem lată, și fiind și după serviciu, și normal că banii nu contează când ți-e foame. Acum alegem ce să vedem acasă – mult mai ieftin decât 2 în 1.
6. Mâncatul în oraș
Din punctual meu de vedere este cea mai costisitoare necesitate zilnică. Nici nu trebuie să dezvolt prea mult, doar un mic calcul: minim o masă (cel puțin în zona central unde lucrez) 14/25 lei( dacă ieși la masă și iei și de băut și desertul la reducere și bacșișul) x 5 zilex4săptămânix12luni= 3,360/6,000 ron/an
Le-am făcut pe toate cele menționate mai sus, și le-am tăiat pe toate. Recunosc-ocazional mai cumpăr mâncare la prânz, dar nu există sentimental de vinovăție – pentru că este ocazional. Cele mai de sus sunt modalități de începe lupta cu datoriile și cu sentimental de frustrare că banii nu ajung niciodată. Succes!
Voi cu ce ați început această luptă?
Cu drag
Ramona
[sbscrbr_form].